جفت شیش برای صنایع دستی
خبرگزاری دنیای 77 – سعیده اسدیان: ۲۳ آبان ماه سال جاری سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران کار خود را آغاز کرد، نمایشگاهی که از همان ابتدا ثابت کرد که قرار است امسال با نمایشگاهی متفاوت از سال های گذشته رو به رو باشیم.
افتتاحیه نمایشگاه با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در وقت مقرر آغاز شد و نوبت به بازدید از غرفه ها رسید، نکته قابل توجه در بدو ورود نحوه چیدمان و آرایش غرفه ها بود که خوشبختانه از بی سلیقگی ها و شلختگی های ادوار قبل به کلی فاصله گرفت و با یک جهش عالی نسبت به سال های گذشته، سطح کیفی نمایشگاه را چند درجه بالاتر برد.
برای مثال غرفه صنایع دستی استان فارس بر اساس محور ساسانی چیدمان شده بود و یا غرفه اردبیل با نمادی از بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به نمایشگاه سی و هفتم آمده بود.
مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در این باره به خبرنگار دنیای 77 گفت: ما یک سری المان ها را در نمایشگاه های استانی و شهرستانی تجربه کردیم و در همین راستا آیین نامه ای تدوین شد که بر اساس آن مدیران کل ما چه در حوزه اجرا چه تصمیم گیری موظف به رعایت یک سری نکات شدند، از انتخاب هنرمند و غرفه آرایی گرفته تا مدل حمایتی، همه این ها پیش از برگزاری نمایشگاه ابلاغ شد.
وی افزود: ما عزم خود را برای تغییر جزم کردیم و خوشبختانه با یک همکاری پیوسته شاهد تغییر در جزئیات و کلیات سی وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی بودیم.
یکی دیگر از اتفاقات مثبت در نمایشگاه امسال، خلاقیت در تولید صنایع دستی بود، امسال در نمایشگاه سی و هفتم محصولاتی عرضه شده بود که از حالت های قدیمی با کاربردهای تکراری خارج شده بودند و همین امر اشتیاق جوان ترها را به خرید صنایع دستی بیشتر کرده بود. توجه ویژه به بسته بندی محصولات هم از دیگر نکاتی بود که در نمایشگاه امسال خودنمایی می کرد.
مثلاً هنر قلمزنی یا میناکاری که آن را همیشه در ظرف و ظروف های اصفهان دیده بودیم، این بار در قالب کیف های کاربردی و زیبا به عنوان یک کالای یونیک عرضه شده بود.
میثم رودبارانی کارشناس صنایع دستی و صاحب غرفه کیف های قلم زنی درباره ایده استفاده از قلم زنی و میناکاری در کیف های دستی گفت: هدف اولیه ما این بود که صنایع دستی تنها یک وسیله تزئینی روی دیوار نباشد و شکلی کاربردی به خود بگیرد و در دست مردم دیده شود.
وی افزود: ما حداقل ضخامت ورق را گرفتیم که بتوان روی آن قلمزنی کرد، داخل کیف هم از چرم طبیعی استفاده کردیم، قیمت کارها هم از ۵ میلیون تا ۱۶ میلیون متغیر است، کارهای ما به کشورهای امارات، قطر، ایتالیا، آمریکا و کانادا ارسال می شود.
از دیگر اتفاقات مثبت در نمایشگاه سی وهفتم، ارج نهادن به جایگاه رسانه و خبرنگاران بود، فراهم کردن زمینه ی برای گرفتن گفت وگوی تصویری با مسئولان و مهمانان در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و جلوگیری از تکرار جدول نشینی خبرنگاران در نمایشگاه در طول برگزاری این رویداد در نوع خود اقدامی تازه و امیدبخش محسوب می شود.
با توجه به اینکه رهبر انقلاب نه تنها در کلام بلکه در عمل هم حمایت خود را از هنر سنتی و صنایع دستی ایران نشان داده اند، باید توجه به حوزه صنایع دستی پررنگ تر شود تا روزی شاهد برگزاری نمایشگاهی در قامت بین المللی باشیم.
تصاویری که از منزل ایشان در فضای مجازی منتشر شده، نشان از زندگی ساده و ایرانی شان دارد، به طوری که پُشتی ها، فرشها و زیراندازهای حاضر در عکس همگی تولید شهرهای کشورمان هستند و هیچ جنس خارجی در آن دیده نمی شود.
زیلوی میبد، سوزن دوزی سیستان، ترمه یزد، سفال لاله جین همدان و … بخشی از این صنایع دستی است که رهبر انقلاب از آنها استفاده می کنند.
انتهای پیام/